Het thee verhaal

 Het theeverhaal.........

Thee is best een beetje een geheimzinnig drankje. Er zijn veel spannende verhalen te vinden over de oorsprong van thee. Van Portugese prinsessen tot Chinese keizers al eeuwen lang is thee een geliefd drankje. 

In Europa waren het de Portugezen die het lekkere drankje ontdekten. Kooplieden die in Azië hadden gewerkt en gewoond namen thee als geschenk mee naar huis. Maar..... wij als Nederlanders zagen meer mogelijkheden en gingen de bijzondere blaadjes verkopen. Het bleef lange tijd een delicatesse voor de rijken onder ons.

                                                        

Maar denk je dan, thee is toch Engels?  Thee werd pas een Engels drankje toen Karel ll trouwde met princes Catharina uit Portugal. Tja en als de koning thee gaat drinken dan kun je als volk toch niet achterblijven.

De Britten gingen zelfs thee smokkelen en illigaal drinken vanwege de hoge theeprijzen.

Maar wat is nou eigenlijk thee? Wat giet je in je kopje of glas?

Denk bij Thee aan dames met strohoeden die hun vak kennen en de beste theeblaadjes plukken.  Velden vol theeplanten.Tegenwoordig wordt er ook veel machinaal geoogst. De manden vol geplukt theeblad gaan naar de fabrieken waar het hele theeproces verder gaat. Wegen, rollen, drogen, sorteren en inpakken. Dan komen er nog heel veel natuurlijke ingrediëten bij en daar is onze heerlijke thee. De beste thee gaat naar de verse theewinkels. Daar zijn wij er 1 van en daar zijn we heel trots op. 

Gelukkig is thee nu voor iedereen betaalbaar en weten jullie ons te vinden voor je lekker kop thee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 - 2024 Mainstreet-Kado Rijssen - Net Even Anders | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel